Ekonomi

Türk Moda Endüstrisi Tekstil Mühendisliğine Gençlere Burs ve İş Garantisi Veriyor

Türk moda sektörü, 27 Temmuz-8 Ağustos ortasında üniversite tercihi yapacak başarılı gençlerin dokuma mühendisliğini tercihi haline getirmek için ağzını açtı. Hazır giyim ve dokuma bölümleri asgari burs, iş garantisi vaat ediyor. dokuma mühendisliğini tercih edecek Z kuşağının başarılı gençlerine ise başarılı bir meslek.

Ticaret Bakanlığı’nın onayı ile Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından desteklenen burs programının temelleri, 2018 yılında “Var Mısrasıyla Moda Mühendisleri” olarak belirlendi. Tekstilde Gelecek” Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) tarafından açıklandı. Projesi ile kovuldu. EHKİB’in dokuma mühendisliği algısını yükseltmek amacıyla başlattığı proje, 2019 yılında Türk moda sektörünün tüm bileşenlerinin güçlerini birleştirmesiyle “Tercihim Tekstil Mühendisliği” isimli bir burs projesine dönüştü. Projenin başladığı 2019 yılından bu yana başarılı üniversite öğrencilerinin burs programında mühendisliği tercih ederek dokuma mühendisliğini seçtikleri bilgisini veren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, bursluluk ve iş garantisi taban fiyata Karşılıksız burstan yararlanan ilk 20 bin öğrencinin taban ücretten yararlanacağını, ilk 20 bin-50 arasında yer alan öğrencilerin yüzde 70’inin, ilk 50 bin arasında yer alan öğrencilerin ise yüzde 50’sinin yararlanacağını söyledi. -80 bin burs almaya hak kazanacak.

Her yıl yaklaşık 3,5 milyon gencin üniversite sınavına girdiğini ancak ağır iş kollarının kalifiye mühendis bulmakta sorun yaşadığını belirten Eskinazi, “Projenin hayata geçtiği 2019 yılından bu yana dokuma mühendisliği daha çok tercih edilir hale geldi. Yılda 32 milyar dolar ihracat yapıyoruz. İstihdam baş departmanıyız, Türkiye’nin en büyük üçüncü ihracatçı sektörüyüz, yaklaşık 20 milyar dolar dış ticaret fazlamız var, AB’nin en büyük ikinci dokuma ve hammaddeleri, üçüncü büyük hazır giyim tedarikçisiyiz. Dünyada Elyaf Üretiminden Konfeksiyon Üretimine Dokuma Örme, Dokuma, Boya, İplik ve Konfeksiyon alanlarının yanı sıra Ar-Ge, İmalat, Satış, Pazarlama, Dokuma Makinaları Dokuma Mühendisliği alanına girmektedir.Gençlerimizi davet ediyoruz. Dokuma Mühendisliğini tercih etmek”.

Sertbaş: “279 genç burslu okuyor”

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Türkiye’de istihdamda baş departman konumunda olduklarını belirterek, 2 milyondan fazla kişiye istihdam imkanı sunduklarını söyledi. Bu geniş istihdamda en kritik kitlenin dokuma mühendisleri olduğu ve son dört yılda 279 öğrencinin burslu olarak dokumacılıkta çalıştığı, perakende sektörü. Mühendislik eğitimi almaya hak kazandığını kaydetti.

Katma değeri yüksek ihracatlarıyla ön plana çıkan bir branş olduklarını vurgulayan Sertbaş, “Türkiye’nin kilogram başına ortalama ihracat fiyatı 1,5 dolar iken, hazır giyim sektörü olarak biz Türkiye’de 15,7 doları, Türkiye’de 21,5 doları buluyoruz. Ege Bölgesi Bu rakamlar 40 dolar seviyelerine ulaşıyor İşini seven, başarılı ve ileriye dönük hedefleri olan genç tekstil mühendislerinin sektördeki varlığı çok kritik.” – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu